- Gıda Etiketleme ve İhracat Süreçleri
- Gıda ve Yem Sektöründe İdari Yaptırımlar
- Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgisinin Belirlenmesi
- Sağlık Beyanı Denetimi Hakkında Yönetmelik Yayımlandı.
- Kullanıcı Odaklı Ürün Geliştirme
- Gıdalarda Duyusal Değerlendirme
- Kozmetik Ürünler Yönetmeliği yayımladı, 08 Mayıs 2023
- Titck Gıda ve Takviye Edici Gıdalarda Sağlık Beyanı Kullanımı Kılavuzu
- Türk Gıda Kodeksi Beslenme Beyanları Yönetmeliği Nisan 2023


Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği 26.01.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yönetmeliğin “Uyum Zorunluluğu” başlıklı geçici maddesi gereği 31.12.2019 tarihinden sonra gıda işletmeleri etiket düzenlemelerinde bu Yönetmelik hükümlerine uymak zorundadır. Yönetmeliğin “Beslenme Bildirimi” başlıklı bölümü gereği hazır ambalajlı gıdaların etiketinde gıdanın 100 g veya 100 ml’sinde enerji değeri ile birlikte besin öğelerinin miktarının da yer alması zorunludur. Bu bildirime ilave olarak porsiyon veya tüketim birimi üzerinden de beslenme bildirimi yapılabilir.
Toplu tüketim yerlerinde ise alerjen madde bilgisi ile alkol içeren bileşen veya domuz kaynaklı ürün kullanılması durumunda bu bilgilerin menü, yazı tahtası vs. aracılığı ile tüketiciye sunulması zorunlu hele gelmiştir.
Besin öğesi tablosunun hazırlanma aşaması teknik bilgi gerektiren ayrıca Laboratuar analizleri ile de desteklenmesi gereken çalışmalar içermektedir. Gıdaya, bileşene, beslenmeye ve gıda gruplarına göre gıdaların besin ögeleri ve enerji değerlerinin hesaplanması için info@karmalt.com dan bizlere ulaşabilirsiniz.