
Etkinlikler Search and Views Navigation
Şubat 2019
IFS Gıda Sahteciliğini Önleme Eğitimi, IFS Akademinin endüstriye yönelik hazıladığı eğitimlerdendir. Bu eğitim ile Gıda sahteciliği önleme planı oluşturulmasının öğrenilmesi, önleme planının güncel ve sürdürülebilir kılınması ve IFS Food 6.1 standardının gerekliliklerinin denetçiler tarafından nasıl kontrol edildiğinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
Daha fazlasını bul5996 sayılı Kanun çatısı altındaki, Yönetmelik, Tebliğ, Prosedür ve Talimatlar ile, ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte, katılımcılara güncel, anlaşılır ve uygulamaya yönelik olarak gıda güvenliği bakış açısı ile anlatılmaktadır. Eğitim içeriği oldukça kapsamlı olup, 2 gün boyunca her sektörden katılımcılara tam bir bilgilendirme yapılması hedeflenmektedir.
Daha fazlasını bulMüşteri şikayetleri aynı zamanda sürekli iyileştirme ve bunun için bir fırsat olarak da değerlendirilmeli, incelenmeli ve yönetilmelidir. TS 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi müşteri memnuniyetini önemseyen, pazarda yerini sağlamlaştırmak isteyen, müşteri şikayetlerini iyileştirme için fırsata dönüştürmek isteyen, müşteri beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmet sunmak isteyen tüm kamu ve özel kuruluşların ve her ölçekteki kuruluşun uygulayabileceği bir sistemdir.
Daha fazlasını bulMart 2019
Gelişen kalite yönetim standartları kapsamında, gıda üretim tesislerinde ortam kontrollerinin gerçekleştirilmesi, patojen ve bozulmaya sebep olan mikroorganizmalar için risk tabanlı çevresel ortam kontrol programlarının uygulanması zorunlu hale gelmiştir.
Daha fazlasını bulBu eğitim, ürün seçim, değerlendirme konularında ürünler arası karşılaştırma, sıralama ve değerlendirme yapabilmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması için hazırlanan bir bilgilendirme eğitimidir.
Daha fazlasını bulGıda savunması: Kötü niyetli zarar vermeler, biyoterörizm, sabotaj!
Daha fazlasını bulKozmetik Endüstrisinde Mevzuat, Ürün Güvenlik Değerlendirme ve Risk Analizi ile GMP konulu eğitim programı İstinye Üniversitesi /Sürekli Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlemektedir.
Daha fazlasını bulHACCP Eğitimi’nde gıda işletmelerinde mevcut olan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerin ortadan kaldırılması ya da kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla gıda güvenliği yönetim sisteminin temel prensipleri katılımcılarla paylaşılmaktadır. HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni kurmak isteyen işletmelerin uzmanlarına bilgi sunmak, sistem kurma konusunda beceri kazandırmak, HACCP sistemini kurmuş işletmelere ise kurmuş oldukları sistemi geliştirmek için gerekli becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.
Daha fazlasını bulBu eğitimde ISO 22000’in 2005 versiyonu ile 2018 versiyonu arasındaki farklılıklar açıklanmakta olup, 2005 versiyonuna sahip işletmeler için geçiş eğitimidir. ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, gıda endüstrisi için hazırlanmış, gıda güvenliği risklerinin ön koşul programları ve HACCP’i temel alan uluslararası bir standarttır. Haziran, 2018 de yayınlanan revize standardın temel değişikliklerini bu eğitim ile aktarıyoruz.
Daha fazlasını bulSadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorundadır. Gıda sektöründe faaliyete yeni başlayan işletmeler mevzuata uyumlu etiketleme ve bilgilendirme yapmalıdır. Yasal düzenlemelerin verdiği geçiş sürelerine tabi işletmelerin ise 2019 yılı sonuna kadar gıda etiketlerini ve tüketiciyi bilgilendirme usullerini mevzuata uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Eğitimin amacı; gıdanın tüketiciyle buluşmasında temel araç olan etiketin hazırlanması ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesi için katılımcılara söz konusu yenilikleri aktarmaktır.
Daha fazlasını bul