Süt Akademisi Modül 1

EĞİTİMİN AMACI: 

Süt Akademisi’nin temel misyonu süt işletmelerinde klasik düşünme tarzının dışına çıkılmasına yardımcı olmak. İşletmelerdeki mevcut sorunların çözümüne ve olası sorunların oluşmasının engellenmesine katkı sunmaktır. Süt işletmelerinin rekabet kapasitelerinin artmasına ve kendi bilgi birikimleri doğrultusunda yol haritalarını geliştirmelerine yardımcı olacak araçlar interaktif bir yöntemle katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Süt Akademisi, Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümünün uzun yılar dayalı teorik ve pratik bilgi birikimini Karma Grup deneyimi ile birleştirerek oluşturulmuş uzun soluklu bir girişimdir.

Ülkemizde süt endüstrisi ve mikrobiyolojisi alanında yetkin profesyoneller ve akademisyenlerin katılımı ile yürütülecektir. 

İlk modül eğitiminin konusu “Çiğ süt kalitesi ve proses teknolojisi seçiminin son ürün kalitesine etkileri” olup Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyeleri; Prof.Dr.Barbaros Özer ve Prof.Dr.Ebru Şenel Özkan 

Bu modül 5 farklı konuyu içermektedir

  • Ağırlıklı olarak çiğ süt kalitesi ve süt işleme proseslerindeki parametre tercihlerinin son ürün kalitesine etkileri ele alınacaktır.

Ayrıca, sütçülük yan ürünlerinin valorizasyonu konusunda yeni yaklaşımlar. Ürün geliştirme süreçleri (peyniraltı ve yayıkaltı suyu esaslı formülasyon geliştirme. Farmasötik ve fonksiyonel gıda sektörüne yönelik yüksek katma değerli süt bileşenlerinin üretimi, yenilikçi ürün geliştirme vizyonu vb.) Yüksek hidrostatik basınç (HHP), atımlı elektrik alanı (PEF), ultrasonikasyon (US), soğuk plazma (CP) gibi ısıya alternative gıda işleme teknolojilerinin süt ve ürünleri üretimine adaptasyonları hakkında bilgiler paylaşılacaktır.

  • Son olarak, süt işletmelerinde gıda ile temas eden malzeme ve ekipmanlardan (paslanmaz çelik malzeme seçimi, elastomer ve plastiklerin yaratabileceği riskler vb.) kaynaklanabilecek hijyenik riskler konusu ele alınacaktır.

EĞİTİM SÜRESİ : 2 gün 

Program Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü iş birliği ile oluşturulmuştur. Destekleyen kurumlar ; ASÜD ve SETBİR  

 

 

Daha fazla bilgi için: +90 216 906 00 40
Yakından Bakın
Teklif İsteyin
Bilgi İsteyin
circles2